Welkom op de website van de Katwijkse Zeeverkenners!

Welkom op de website van de Katwijkse Zeeverkenners! Wij zijn een scoutingvereniging waarin ruim 300 jongeren actief zijn. Deze jongens en meisjes zijn verdeeld over twee clubgebouwen. Op Parnassia, het clubgebouw bij de duinen komen op zaterdag de Welpen samen. Op vrijdagavond vindt de opkomst van de Scouts plaats. Deze groepen zijn vaak te vinden in de duinen achter het clubgebouw! De vier Zeeverkennersgroepen en twee Wilde Vaartgroepen zijn elke vrijdagavond en zaterdag te vinden op ’t Troephuis en het water eromheen uiteraard.

Speltroephuis1

Elke opkomst is er een leuk, avontuurlijk en dynamisch programma. Uiteraard met een hoop gezelligheid, creativiteit en uitdagingen. Een scoutinggroep waar iedereen welkom is!

Op deze website is diverse informatie over de Katwijkse Zeeverkenners te vinden. Welke verschillende groepen heeft de Katwijkse Zeeverkenners nou? Wat is onze historie? Wil je foto’s bekijken? Het is allemaal op deze site te vinden. Natuurlijk is het ook mogelijk om de bekende CWO-boeken te downloaden en te oefenen met verschillende CWO-examens.

Je kan je aanmelden voor het scoutingavontuur via het ‘Lid worden’ tabblad

Voor meer informatie of de adresgegevens kan je uiteraard contact met ons opnemen doormiddel van het ‘Contact’ tabblad. Hier is tevens meer informatie over de Katwijkse ScoutShop te vinden.

 
Zeeverkenners verwelkomen nieuwe sleper & lelievlet
maandag 14 april 2014 09:26

Afgelopen zaterdag was het weer een middagje feest bij één van de grootste en leukste jongeren verenigingen uit Katwijk.  Op deze zonnige dag wisten de jeugdleden, ouders en familieleden, alsmede een delegatie van de Lions Katwijk het clubgebouw in Schutterswei te vinden voor een speciale gelegenheid. Iedereen was getuige van de te water lating van de gloednieuwe sleper ‘de Banjaert’ en zeilboot ‘de Inktvis’. Met deze nieuwe aanwinsten kunnen de zeeverkenners weer fantastische avonturen op de Kaag, mooie zomerkampen en spannende droppings beleven.

Voorafgaand aan de tewaterlating vertelde Gerben de Zwart, voorzitter van de Katwijkse Zeeverkenners, in een korte speech hoe belangrijk het voor de Katwijkse Zeeverkenners is om de 20 jaar oude sleper te kunnen vervangen voor een nieuwe sleper. Door het hoge aankoopbedrag van
€ 53.000 was alle hulp hierbij meer dan welkom. Goed nieuws kwam van Fonds 1818 met een bijdrage van € 7.500. Toen bekend werd dat  de Lions Club Katwijk € 20.000 wilde bijdragen uit de opbrengst van het Golfevent van Lions Club Katwijk kon het project van start. Piet de Vries, president van de Lions Club Katwijk, haakte hierop in door aan te geven hoeveel waardering en respect de Lions hebben voor al het werk wat de Katwijkse Zeeverkenners leveren om meer dan 300 jongeren in Katwijk een leuke, plezierige en leerzame tijdsbesteding te geven. Tevens benadrukte hij dat de Lions en Katwijkse Zeeverkenners samen gemeen hebben  dat de leden op vriendschappelijke en vrijwillige basis samenwerken en initiatieven ontplooien voor een betere samenleving.

Een nieuwe sleper te waterlaten is een  unieke gebeurtenis. Na de toespraken begon eerst een vlootschouw van de vloot van de Katwijkse Zeeverkenners met 19 vletten, 3 schouwen en 4 slepers.  Dit was geweldig om naar te kijken vanaf de wal maar natuurlijk “helemaal gaaf om zelf mee te varen” aldus één van de zeeverkenners. Toen alle boten voor anker lagen werd de nieuwe sleper met een enorme hijskraan van achter de bomen tevoorschijn gehesen en te watergelaten. Met (kinder)champagne werden  beide boten gedoopt en zijn sleper “De Banjaert” en zeilboot “De Inktvis” in de vaart genomen. Al met al was het allemaal een erg groot spektakel waar nog lang over nagepraat zal worden.

 

---

Benieuwd naar een compilatie van de dag: http://bit.ly/QljuOO
Op Facebook is er een fotoalbum aangemaakt: http://on.fb.me/1gVIYrR

 
Uitnodiging dopen nieuwe sleper en lelievlet dd 12 april 2014
donderdag 03 april 2014 09:24

Een groot deel van jullie heeft haar al gezien, van dichtbij bekeken of er in ieder geval van gehoord; de nieuwe sleper van de Katwijkse Zeeverkenners. Al sinds afgelopen zomer hebben wij deze prachtige sleper tot onze beschikking, echter moesten we het dopen helaas nog een tijdje uitstellen. Daarom heeft de sleper tot nu toe ook nog geen officiële naam!

De sleper is inmiddels al goed gebruikt, en daarom wordt het nu hoog tijd om de sleper te dopen en haar een officiële naam te geven. Dit zal gebeuren op zaterdag 12 april, om 14:00. Onder toeziend oog van onder meer de Lions Club Katwijk (hoofdsponsor van de nieuwe sleper) zal de sleper gedoopt worden, en wordt haar een behouden vaart gewenst!

Natuurlijk laten we dit grote moment niet zomaar voorbij gaan. Er wordt natuurlijk wat moois van gemaakt! En dat laten we graag aan jullie allemaal zien. Kom daarom zeker langs om een kijkje te nemen bij de doop van de nieuwe sleper en de nieuwe lelievlet!

Nog even een korte samenvatting:
Wat:                Dopen nieuwe sleper en lelievlet Katwijkse Zeeverkenners
Waar:              ’t Troephuis, Laage Mallegatpad 1 in Katwijk a/d Rijn
Wanneer:        12 april 2014, van 14:00 tot 14:30

 

 
Katwijkse Zeeverkenners bezoekt de Endemol studio’s!
woensdag 02 april 2014 17:07

Afgelopen weekend stond er bij de Bestevaerwacht (onderdeel van de Katwijkse Zeeverkenners) een rondleiding door de Endemol studio’s gepland. Endemol Holding B.V. is een van de grootste internationale televisieproducenten en ontstaan na een fusie van de televisieproductiebedrijven van Joop van den Ende en John de Mol.

 Wie wilt dat nou niet, even rondneuzen in studio’s en meer te weten te komen het bedenken en het maken van TV programma’s. Met volle verwachtingen kwamen we dus ook aan bij het hypermoderne pand in Amsterdam. Aldaar werden we opgewacht met een drankje en is gelijk de eerste bekende Nederlander gespot; Rob Kamphues. Gedurende de ochtend zijn we meer te weten gekomen over Endemol en hoe zij programma’s bedenkt en ontwikkeld; een megabedrijf met enorm veel creatieve mensen. Natuurlijk was het hoogtepunt om even rond te mogen lopen door de meest bekende studio’s. Zo mochten we de repetities meemaken van ‘Rapport voor mijn ouders’, ‘FOX eredivisie’ en zagen we het hele decor van ‘1 tegen 100’ klaar staan. Tussendoor was er natuurlijk genoeg gelegenheid om oneindig veel vragen te stellen. “Want wat gebeurd er nou, als een presentator ziek is?”…

Voor velen was het hoogtepunt toch wel, het om een hoekje kijken van de bekendste soap van Nederland: ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Andere vonden het wel erg leuk om de VIP kleedkamers en de regiewagens van Endemol te zien.

Al met al, een super leuke en boeiende dag! Vanaf dit weekend starten we met het zomerseizoen! De afgelopen weken zijn alle boten het water in gegaan en kunnen we ons klaarmaken voor het zomerseizoen! De eerste dagjes kaag, de zeilspellen en het voorjaarskamp staan al gepland!

 
Meer dan geslaagd winterweekend Bestevaerwacht!
woensdag 02 april 2014 17:03

 In het weekend van 7-9 maart vertrokken 35 jongens en meiden van de Bestevaerwacht (één van de 13 groepen van de Katwijkse Zeeverkenners) per bus naar het prachtig gelegen Baarn voor het jaarlijkse Winterweekendkamp. Tijdens de winterperiode gaan de opkomsten bij de zeeverkenners (leeftijd 11-16 jaar) gewoon door. Er worden iedere zaterdag, buiten het onderhoud van de boten, weer leuke activiteiten gepland. Met als hoogtepunt toch wel het winterkamp!

Met de sneeuwervaringen van het voorgaande winterkamp vertrokken we vanuit het marktplein Katwijk per bus naar een overnachtingsgebouw in Baarn. Het thema ‘Loenatik’ werd al eerder via een zelf gemaakt introductiefilmpje aangekondigd. Bij aankomst werden we dan ook ontvangen door de bekende personages als Fats, Bep Brul, zuster ten hoeven en de Majoor. Het doel was om de kist met 43 sloten open te breken, door het hele weekend sleutels te verzamelen.

 

De eerste sleutels werden al tijdens het avondspel verdiend. Na de overnachting werden we al vroeg wakker door de eerste zonnestralen. Het beloofde een mooie dag te worden. Daar hebben we niks teveel over gezegd! In de ochtend hebben we verschillende levende uitvoeringen van spellen gespeeld. Denk aan levend Monopolie, -Stratego, -‘Weerwolven van Wakkerdam’ en -‘Wie ben ik?’. Na wat relaxen in de zon en een uitgezette route met verschillende spellen in de middag, konden we ons opmaken voor mega avondstrijd in het bos. In het pikkedonker werd er vanuit 5 kanten verschillende kleuren bleekstaafjes naar alle kanten gesmokkeld, waarbij het zwaailicht in het midden van het donkere bos gehaald moest worden. Zo’n 55 keer is het gelukt ongezien breekstaafjes te smokkelen en het zwaailicht te laten branden. Na wat wareme chocomel bij het kampvuur druppelde iedereen moe maar voldaan naar bed.
Na een eindspel op zondagochtend, het openbreken van de kist en nog een lekkere lunch vertrok iedereen met een goede kleur en een voldaan gevoel naar huis. Het was weer een super geslaagd weekendkamp!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 42