Welkom op de website van de Katwijkse Zeeverkenners!

Welkom op de website van de Katwijkse Zeeverkenners! Wij zijn een scoutingvereniging waarin ruim 300 jongeren actief zijn. Deze jongens en meisjes zijn verdeeld over twee clubgebouwen. Op Parnassia, het clubgebouw bij de duinen komen op zaterdag de Welpen samen. Op vrijdagavond vindt de opkomst van de Scouts plaats. Deze groepen zijn vaak te vinden in de duinen achter het clubgebouw! De vier Zeeverkennersgroepen en twee Wilde Vaartgroepen zijn elke vrijdagavond en zaterdag te vinden op ’t Troephuis en het water eromheen uiteraard.

Speltroephuis1

Elke opkomst is er een leuk, avontuurlijk en dynamisch programma. Uiteraard met een hoop gezelligheid, creativiteit en uitdagingen. Een scoutinggroep waar iedereen welkom is!

Op deze website is diverse informatie over de Katwijkse Zeeverkenners te vinden. Welke verschillende groepen heeft de Katwijkse Zeeverkenners nou? Wat is onze historie? Wil je foto’s bekijken? Het is allemaal op deze site te vinden. Natuurlijk is het ook mogelijk om de bekende CWO-boeken te downloaden en te oefenen met verschillende CWO-examens.

Je kan je aanmelden voor het scoutingavontuur via het ‘Lid worden’ tabblad

Voor meer informatie of de adresgegevens kan je uiteraard contact met ons opnemen doormiddel van het ‘Contact’ tabblad. Hier is tevens meer informatie over de Katwijkse ScoutShop te vinden.

 
Succesvolle open dag!
maandag 26 mei 2014 09:37

Afgelopen zaterdag was het een drukte van jeweslte op en rond het clubgebouw van de Katwijkse Zeeverkenners. Vele jeugdleden, ouders en geïnteresseerden hebben de weg naar Schutterswei gevonden voor de familie-/ open dag van de Katwijkse Zeeverkenners. 

Al vroeg waren de vrijwilligers van de katwijkse Zeeverkenners zaterdagochtend in de weer om de open dag, onder de naam ‘Kattuk Water Dreams’, op te zetten. Die middag werden namelijk de deuren voor iedereen open gezet om eens te zien wie de Katwijkse Zeeverkenners is en wat wij zoal doen. Met zo’n 18 activiteiten was er voor iedereen wel wat te doen. Natuurlijk kon er de hele middag gezeild worden of met één van de slepers worden meegevaren. Het terrein stond bomvol ouders en familieleden die in de zon genoten van vers gebakken kibbeling en een gokje waagde met het Rad van Fortuin. Verderop in het park kon men de sfeer van een zomerkamp proeven. Daar waren namelijk de tenten opgezet en werd er een fikkie gestoken en kon er uiteraard marshmallows gegeten worden. Erg populair waren de survivalbaan en de waterballen, waarin gelopen kon worden over het water. Vanuit de organisatie kijken we terug op een zeer geslaagde dag met enorm veel bezoekers. Natuurlijk willen we de sponsors van de 60 gratis prijzen van het Rad van Fortuin enorm bedanken!

Klik hier voor het fotoalbum van de Katwijkse Zeeverkenners: http://on.fb.me/1pr2EdA

 

 
Kattuk Water Dreams 2014
maandag 19 mei 2014 09:11

Na een spetterende open dag in 2013, heeft de Katwijkse Zeeverkenners besloten om wederom een groot spektakel rondom ’t Troephuis in Schutterswei  te organiseren. Ditmaal niet alleen vanuit ’t Troephuis, maar voor de gehele Katwijkse Zeeverkenners!

24 mei 2014 –  KATTUK WATER DREAMS - OPEN DAG

Voor jong en oud zullen we weer groots uitpakken. Met herkenbare en nieuwe activiteiten op en rondom ’t Troephuis in Schutterswei!

Voor de KINDEREN en de JEUGD die van water, avontuur en uitdating houden is er genoeg te beleven. Natuurlijk kan er gezeild worden en zullen we een fikkie stoken. Verder is er ook een stormbaan XL, gratis suikerspinnen, waterballen, kracht roeien, mega bibberspiraal en meer dan genoeg andere activiteiten.
Voor de OUDERS/ VERZORGERS en FAMILIELEDEN is er op de werf terras om wat bij te kletsen, wordt er vis gebakken, informatie & filmpjes over de zeeverkenners, meevaren met de sleepboten en is er een heuse loterij opzet.

Het leuke van de open dag, is dat het voor iedereen toegankelijk is! Neem volgende week je broertjes/zusjes, vrienden/ vriendinnen, buurjongens en -meiden en klasgenoten mee en maak er een leuke dag van! De open dag vindt plaats op zaterdag 24 mei tussen 13:00 en 16:00 uur in en om het Troephuis in Schutterswei in Katwijk aan de Rijn.

     Wie? Iedereen
     Waar? 't Troephuis van de Katwijkse Zeeverkenners (Laage Mallegatpad 1 in Schutterswei)
     Wanneer? Zaterdag 24 mei
    
Hoe laat? Tussen 13.00 en 16.00 uur

We hopen jullie komende zaterdag allemaal te zien!

Ben jij er bij? Laat het ons dan weten op Facebook! :D http://on.fb.me/1t9rpgE

 
Zeeverkenners verwelkomen nieuwe sleper & lelievlet
maandag 14 april 2014 09:26

Afgelopen zaterdag was het weer een middagje feest bij één van de grootste en leukste jongeren verenigingen uit Katwijk.  Op deze zonnige dag wisten de jeugdleden, ouders en familieleden, alsmede een delegatie van de Lions Katwijk het clubgebouw in Schutterswei te vinden voor een speciale gelegenheid. Iedereen was getuige van de te water lating van de gloednieuwe sleper ‘de Banjaert’ en zeilboot ‘de Inktvis’. Met deze nieuwe aanwinsten kunnen de zeeverkenners weer fantastische avonturen op de Kaag, mooie zomerkampen en spannende droppings beleven.

Voorafgaand aan de tewaterlating vertelde Gerben de Zwart, voorzitter van de Katwijkse Zeeverkenners, in een korte speech hoe belangrijk het voor de Katwijkse Zeeverkenners is om de 20 jaar oude sleper te kunnen vervangen voor een nieuwe sleper. Door het hoge aankoopbedrag van
€ 53.000 was alle hulp hierbij meer dan welkom. Goed nieuws kwam van Fonds 1818 met een bijdrage van € 7.500. Toen bekend werd dat  de Lions Club Katwijk € 20.000 wilde bijdragen uit de opbrengst van het Golfevent van Lions Club Katwijk kon het project van start. Piet de Vries, president van de Lions Club Katwijk, haakte hierop in door aan te geven hoeveel waardering en respect de Lions hebben voor al het werk wat de Katwijkse Zeeverkenners leveren om meer dan 300 jongeren in Katwijk een leuke, plezierige en leerzame tijdsbesteding te geven. Tevens benadrukte hij dat de Lions en Katwijkse Zeeverkenners samen gemeen hebben  dat de leden op vriendschappelijke en vrijwillige basis samenwerken en initiatieven ontplooien voor een betere samenleving.

Een nieuwe sleper te waterlaten is een  unieke gebeurtenis. Na de toespraken begon eerst een vlootschouw van de vloot van de Katwijkse Zeeverkenners met 19 vletten, 3 schouwen en 4 slepers.  Dit was geweldig om naar te kijken vanaf de wal maar natuurlijk “helemaal gaaf om zelf mee te varen” aldus één van de zeeverkenners. Toen alle boten voor anker lagen werd de nieuwe sleper met een enorme hijskraan van achter de bomen tevoorschijn gehesen en te watergelaten. Met (kinder)champagne werden  beide boten gedoopt en zijn sleper “De Banjaert” en zeilboot “De Inktvis” in de vaart genomen. Al met al was het allemaal een erg groot spektakel waar nog lang over nagepraat zal worden.

 

---

Benieuwd naar een compilatie van de dag: http://bit.ly/QljuOO
Op Facebook is er een fotoalbum aangemaakt: http://on.fb.me/1gVIYrR

 
Uitnodiging dopen nieuwe sleper en lelievlet dd 12 april 2014
donderdag 03 april 2014 09:24

Een groot deel van jullie heeft haar al gezien, van dichtbij bekeken of er in ieder geval van gehoord; de nieuwe sleper van de Katwijkse Zeeverkenners. Al sinds afgelopen zomer hebben wij deze prachtige sleper tot onze beschikking, echter moesten we het dopen helaas nog een tijdje uitstellen. Daarom heeft de sleper tot nu toe ook nog geen officiële naam!

De sleper is inmiddels al goed gebruikt, en daarom wordt het nu hoog tijd om de sleper te dopen en haar een officiële naam te geven. Dit zal gebeuren op zaterdag 12 april, om 14:00. Onder toeziend oog van onder meer de Lions Club Katwijk (hoofdsponsor van de nieuwe sleper) zal de sleper gedoopt worden, en wordt haar een behouden vaart gewenst!

Natuurlijk laten we dit grote moment niet zomaar voorbij gaan. Er wordt natuurlijk wat moois van gemaakt! En dat laten we graag aan jullie allemaal zien. Kom daarom zeker langs om een kijkje te nemen bij de doop van de nieuwe sleper en de nieuwe lelievlet!

Nog even een korte samenvatting:
Wat:                Dopen nieuwe sleper en lelievlet Katwijkse Zeeverkenners
Waar:              ’t Troephuis, Laage Mallegatpad 1 in Katwijk a/d Rijn
Wanneer:        12 april 2014, van 14:00 tot 14:30

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 42