Welkom op de website van de Katwijkse Zeeverkenners!

Welkom op de website van de Katwijkse Zeeverkenners! Wij zijn een scoutingvereniging waarin ruim 300 jongeren actief zijn. Deze jongens en meisjes zijn verdeeld over twee clubgebouwen. Op Parnassia, het clubgebouw bij de duinen komen op zaterdag de Welpen samen. Op vrijdagavond vindt de opkomst van de Scouts plaats. Deze groepen zijn vaak te vinden in de duinen achter het clubgebouw! De vier Zeeverkennersgroepen en twee Wilde Vaartgroepen zijn elke vrijdagavond en zaterdag te vinden op ’t Troephuis en het water eromheen uiteraard.

Speltroephuis1

Elke opkomst is er een leuk, avontuurlijk en dynamisch programma. Uiteraard met een hoop gezelligheid, creativiteit en uitdagingen. Een scoutinggroep waar iedereen welkom is!

Op deze website is diverse informatie over de Katwijkse Zeeverkenners te vinden. Welke verschillende groepen heeft de Katwijkse Zeeverkenners nou? Wat is onze historie? Wil je foto’s bekijken? Het is allemaal op deze site te vinden. Natuurlijk is het ook mogelijk om de bekende CWO-boeken te downloaden en te oefenen met verschillende CWO-examens.

Je kan je aanmelden voor het scoutingavontuur via het ‘Lid worden’ tabblad

Voor meer informatie of de adresgegevens kan je uiteraard contact met ons opnemen doormiddel van het ‘Contact’ tabblad. Hier is tevens meer informatie over de Katwijkse ScoutShop te vinden.

 
Familie-/ Open dag Katwijkse Zeeverkenners
donderdag 21 mei 2015 13:42

Nu de temperaturen weer zijn opgelopen, de boten op het water zijn en iedereen op zoek is naar verkoeling keert de 3de editie van de open dag van de Katwijkse Zeeverkenners weer terug. Altijd al een middag willen doorbrengen bij één van de grootste en leukste jongeren verenigingen uit Katwijk? Dit is je kans!

Natuurlijk hebben de zeeverkenners veel meer te bieden dan alleen zeilen op zaterdag. Als je nieuwsgierig bent naar wat de zeeverkenners nog meer doen of als je er altijd al eens een kijkje hebt willen nemen dan is dit je kans! Op zaterdag 30 mei houden we namelijk een open dag voor iedereen die geïnteresseerd is of misschien wel lid wil worden.

Voor jong en oud zijn er verschillende leuke activiteiten te doen in en rondom het clubhuis van de zeeverkenners. ’t Troephuis en het omliggende gebied is voor een dag omgebouwd tot een pretpark. Sommige activiteiten van vorig jaar zijn erin gehouden, maar er zijn ook nieuwe activiteiten toegevoegd, zoals een evenementenplein met allemaal spellen. Hiervoor kan je je inschrijven op de open dag bij het welkomstkraampje. Kortom er is voor iedereen die van water, avontuur en uitdagingen houdt genoeg te beleven. Uiteraard kan er ook gezeild worden, is er een kampvuur en gratis suikerspinnen. Ook aan de volwassenen is gedacht. Zij kunnen genieten in het zonnetje op het terras. Verder kunnen zij een praatje maken, een visje eten en meedoen met de loterij waar je fantastische prijzen kan winnen. Ook valt er informatie in te winnen over de zeeverkenners. Het wordt een spetterende dag vol activiteiten, georganiseerd voor alle geïnteresseerden uit Katwijk en de rest van Nederland.

De open dag vindt plaats op zaterdag 30 mei tussen 13:00 en 16:00 uur in en om ons clubhuis, ’t Troephuis, en in Schutterswei in Katwijk aan de Rijn.

 
Gerben de Zwart ontvangt Koninklijke onderscheiding
vrijdag 24 april 2015 13:08

Gerben de Zwart, oud voorzitter van de Katwijkse Zeeverkenners (2001-2014), ontving deze ochtend van Burgemeester Jos Wienen een Koninklijke onderscheiding! Dit ‘lintje’ heeft hij verdiend ter ere van zijn vrijwilligerswerk gedurende 22 jaar bij onze verenging. Met een leeftijd van 40 jaar was hij de jongste gedecoreerde.

Gerben, gefeliciteerd namens de hele Katwijkse Zeeverkenners, de onderscheiding is meer dan verdiend!!

 
Zonnepanelen voor de Katwijkse Zeeverkenners?
woensdag 21 januari 2015 17:56

Wil je ons helpen?

Wij willen zonnepanelen laten plaatsen op het dak van Parnassia. Hiervoor hebben wij sponsoring aangevraagd bij het Eneco Luchterduinen Fonds. Alleen wij zijn niet de enige met een project, we moeten 27 andere projecten verslaan! Dit kunnen wij doen door zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. Met de nieuwe zonnepanelen zorgen we zowel voor een betere milieu als een lagere energierekening!

Hoe kun je helpen?

Stap 1: Stem op ons! Ga voor 23 februari naar http://www.eneco.nl/over-ons/luchterduinenfonds/zonnepanelen-voor-de-katwijkse-zeeverkenners/ en stem op ons project!

Stap 2: Stuur deze link naar zoveel mogelijk andere mensen door en vraag ook hen (meerdere keren) op dit project te stemmen!

Stap 3: Plaats deze link op Facebook, Twitter en gebruik ‘zonnepanelen’ komende weken als gespreksonderwerp bij de koffie.

Hartelijk dank voor je stem en hulp!

 
Traditionele oliebol in een vernieuwd jasje!
woensdag 03 december 2014 19:16

Op vrijdagavond 12 en zaterdag 13 december is het weer tijd voor de jaarlijkse financiële actie van de Katwijkse Zeeverkenners: de oliebollenactie.

Al sinds halverwege de jaren ’60 zijn de oliebollen van de Katwijkse Zeeverkenners beroemd in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Al jaren verkopen zeeverkenners deze overheerlijke oliebollen langs de deuren voor financiële ondersteuning van hun hobby. Bij het kopen van een zakje oliebollen helpt u de zeeverkenners om te kunnen blijven genieten van hun leuke en uitdagende hobby op het water of in de duinen.

Maar dit jaar presenteren de zeeverkenners de oliebollen in een nieuw jasje, letterlijk en figuurlijk! In november zijn de zeeverkenners aan de slag gegaan met Dik Haasnoot, van bakkerij Haasnoot, om het recept van de oliebollen te vernieuwen en verbeteren. Er is veel getest en geproefd voor de goedkeuring. Zoals alle jaren heeft ook bakkerij Den Dulk ons een helpende hand geboden. Deze nieuwe bollen zijn het proeven zeker waard! En de nieuwe verpakking? Die ziet u vanzelf als de zeeverkenners langs komen.

Ruim 250 zeeverkenners zetten alles op alles en trotseren de kou, om in twee dagen tijd ruim 25.000 oliebollen te verkopen aan de inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

De gebakken bollen worden op vrijdagavond in Rijnsburg en Valkenburg verkocht. Op zaterdag wordt heel Katwijk onder handen genomen en komt ook de rest van Rijnsburg en Valkenburg aan de beurt. De zeeverkenners gemist aan de deur of bang om ze te missen? Ga dan zeker langs bij een van de 12 kraampjes, verspreid door heel Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg. Of breng een bezoekje aan ’t Troephuis, het clubgebouw in Schutterswei.

Koop vooral een zakje overheerlijke traditionele oliebollen in een vernieuwd jasje. Een zakje met vijf oliebollen kost slechts € 2,80. Het is goedkoper als u twee zakjes (€ 5,00) of drie zakjes (€ 7,00) koopt.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 43